• Hoogwaardige kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Veilig: Nederlandse en Europese kwaliteits- en veiligheidseisen
  • Snelle levering: uw werkplaatskraan vaak al binnen 3 weken geleverd

Platenklem

De oplossing om veilig zware platen van beton, staal of natuursteen te verplaatsen: een platenklem. We zijn al ruim 10 jaar dé specialist in hijs- en hefmiddelen en beschikken over een ruim aanbod professionele platenklemmen: zowel horizontale als verticale platenklemmen. Onze platenklemmen, ook wel hijsklemmen genoemd, zijn vervaardigd uit hoogwaardig staal, waarmee u eenvoudig en veilig uw plaatmateriaal transporteert en verplaatst. Al onze platenklemmen voldoen aan de strengste veiligheidseisen en hebben een maximale draagkracht tot wel 15 ton. Bij Hijsenenzo.nl profiteert u van vele voordelen:

Alle platenklemmen

Uitgelicht

Min: €0 Max: €550

Platenklem kopen

Met een maximale draagcapaciteit van ruim 15 ton vindt u bij ons altijd een geschikte platenklem. U koopt bij ons eenvoudig en snel de gewenste platenklemmen via de website. Let u bij het kopen van een plaatklem goed op de benodigde draagcapaciteit. Heeft u een geschikte plaatklem gevonden? Selecteer dan de benodigde draagcapaciteit op de productpagina en voeg de hijsklem toe aan uw winkelmand. Vul vervolgens uw persoonlijke gegevens in en voltooi uw bestelling door te betalen. U betaalt bij ons eenvoudig en veilig via de volgende betaalmethoden:

Wanneer u de bestelling heeft geplaatst, ontvangt u een bevestigingsmail van ons.

Heeft u hulp nodig bij het vinden van de juiste platenklem of heeft u vragen? Neem dan contact op met een van onze professionals. We helpen u graag verder.

Wat is een platenklem?

Een platenklem (of hijsklem) wordt gebruikt om zware platen te verplaatsen door ze vast te klemmen tussen de taats en een tandsegment. Onze platenklemmen zijn voorzien van een vergrendelingsmechanisme, waardoor de plaat muurvast zit en u veilig te werk gaat. Een hijsklem in combinatie met een elektrische takel en werkplaatskraan zorgt voor flexibiliteit, waardoor u de platen naar iedere gewenste plek verplaatst. We bieden zowel horizontale als verticale platenklemmen, die geschikt zijn voor alle soorten platen: van een stalen of betonnen plaat tot natuursteen.

Verticale platenklem

Onze verticale platenklemmen bieden de oplossing voor het verplaatsen van één plaat per keer en werken door middel van een hefboommechanisme. U klemt de plaat eenvoudig tussen de taats en het tandsegment, waardoor er voorspanning ontstaat. Zodra u de platenklem omhoog haalt met bijvoorbeeld een elektrische takel, schakelt het hefboommechanisme in. Het gewicht van de plaat zelf zorgt ervoor dat de platenklem vergrendelt en de plaat geen meer kant op kan. Controleer voor gebruik altijd de status van de hijsklem. De klem dient schoon en onbeschadigd te zijn.

 

Horizontale platenklem

In tegenstelling tot verticale platenklemmen, gebruikt u horizontale platenklemmen altijd in paren. Zo plaatst u bijvoorbeeld aan beide korte zijden van de plaat een horizontale platenklem. Hierdoor hijst en verplaatst u de zware platen horizontaal en profiteert u van maximale stabiliteit. Ook de horizontale hijsklemmen werken aan de hand van een hefboommechanisme, waarbij het gewicht van de plaat zelf zorgt voor een vergrendeling.

 

Platenklem onderhouden

Veiligheid staat voorop. Om de veiligheid te waarborgen, is het noodzakelijk om de platenklemmen goed te onderhouden en ze regelmatig te inspecteren. Alvorens u de hijsklemmen gebruikt, dient u te controleren of er geen vuil of beschadigingen aanwezig zijn. Daarnaast zorgt een beetje smeerolie ervoor dat de scharnieren soepel blijven en de platenklem optimaal blijft werken. Laat u het onderhoud en de inspectie liever door professionals doen? Onze professionals verzorgen het keuren van platenklemmen graag voor u. Ook andere hijs- en hefmiddelen keuren we graag voor u, zoals balkenklemmen, vatenklemmen, hijskettingen en overige hefmiddelen. Neem voor het onderhoud contact met ons op.

Neem contact op

Heeft u vragen over onze platenklemmen of heeft u behoefte aan persoonlijk advies van een professional? Neem dan contact met ons op via 010 260 0460 of stuur een mail naar [email protected]. We nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Openingstijden klantenservice

Maandag: 08:00 – 17:30 uur
Dinsdag: 08:00 – 17:30 uur
Woensdag: 08:00 – 17:30 uur
Donderdag: 08:00 – 17:30 uur
Vrijdag: 08:00 – 17:30 uur
Zaterdag: 09:00 – 16:30 uur
Zondag: Gesloten

Platenklem afhalen

Naast onze bezorgservice is het mogelijk om uw nieuwe platenklemmen bij ons af te halen aan de Van der Waalsweg 34 in Middelharnis. Neem contact met ons op om een afspraak te maken.Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »